Facebook
ПГХТД Проф. д-р Асен Златаров
Професионална гимназия по химични технологии и дизайн - Нови пазар
Основно меню

Европейски ден на спорта 2023

 

Европейски ден на спорта в училище (ЕДСУ) е ден, посветен на насърчаването на физическата активност сред учениците, като се залага на елемента на забавлението и се изпробват нови видове физическа активност и спорт, за да се повиши усещането за „принадлежност към училището“ за всеки участник.
Европейски ден на спорта в училище се осъществява в последния петък на месец септември. През 2023-та се състоя на 29-ти септември!
Основната цел на кампанията е да насърчава физическата активност сред учениците в България и цяла Европа и да включва колкото може повече деца и млади хора, училища и организации.
В ПГХТД „Проф. д-р Асен Златаров“ Европейският ден на спорта беше отразен чрез футболна среща на градския стадион с участието на сборни отбори от различните класове в училището. В събитието участие взеха 20 ученици, учители и родители.
Във връзка с тазгодишната тема на събитието „Спорт #Без Отпадъци“, учениците от професионалната гимназия почистиха отпадъците по стадиона в предназначените за целта контейнери.

 

Европейски ден на спорта 2023 - Изображение 1Европейски ден на спорта 2023 - Изображение 2Европейски ден на спорта 2023 - Изображение 3Европейски ден на спорта 2023 - Изображение 4Европейски ден на спорта 2023 - Изображение 5Европейски ден на спорта 2023 - Изображение 6Европейски ден на спорта 2023 - Изображение 7